Ajuntament de Silla

Alcàsser, Beniparrell i Silla preparen un projecte europeu per a unir les seues zones industrials

Hui, a la sala de plens de l’Ajuntament de Silla, l’alcalde de Silla Vicente Zaragozá s’ha reunit amb l’alcaldessa d’Alcasser Eva Isabel Zamora Chanzà, l’alcalde de Beniparrell Salvador Masaroca Delhom i responsables de l’empresa IDOM per presentar-los la identificació de projectes susceptibles de poder ser finançats per fons europeus derivat de la cátedra “Renovació urbana i activitat econòmica de les zones industrials d’Alcàsser, Beniparrell i Silla” realitzada per la Divalterra.

A aquesta reunió de treball, els responsables d’IDOMhan presentat l’anàlisi que han realitzat de la Càtedra Divalterra per identificar els projectes del document que són de competència municipal, analitzar si els projectes estan alineats amb les polítiques palanca i les components de les ajudes del Pla de Recuperació, transformació i resiliència i identificar un projecte que tinga impacte en els tres municipis i avaluar el grau de maduresa arribant a la conclusió de que d’un total de 33 actuacions que es divideixen en 6 línies estratègiques diferents 21 són de competència municipal mentre que 12 tenen un impacte als tres municipis.

En aquestos moments, els tècnics municipals de Silla, Alcàsser i Beniparrell, es troben avaluant aquestes 12 actuacions que tenen impacte als tres municipis per escollir la millor opció i preparar un projecte conjunt que siga susceptible de ser finançat amb fons de la Unió Europea.
L’alcalde de Silla, Vicente Zaragozà, ha posat l’accent en la proximitat d’aquests tres municipis i la necessitat de pensar en comú. “Treballarem per portar endavant un projecte de referència per a desenvolupar els tres polígons i posar en valor el seu teixit industrial”.
Silla, Beniparrell i Alcàsser es troben en una posició privilegiada, en l’enllaç de les autovies A-7 i AP-7 amb la V-31, amb una línia de ferrocarril que passa per les seues zones industrials, prop de l’aeroport i ben connectades amb el port de València. La distància a aquests eixos i infraestructures és, sens dubte, un dels punts forts d’aquest projecte.

La Càtedra Divalterra

La Càtedra Divalterra és una iniciativa conjunta entre l’empresa pública de la Diputació de València i la Universitat Politècnica de València a través de la seua Escola Superior d’Enginyeria Industrial.

La finalitat de la mateixa és la promoció i dinamització d’iniciatives per a la millora de les Àrees d’Activitat Econòmica (AAE) de la província de València, centrant-se els seus treballs en l’elaboració de projectes pilot de renovació funcional d’aquestes àrees, la generació d’un marc de referència documental dinàmic que servisca com a base per al desenvolupament de les AAE i la creació d’un espai de reflexió estratègica orientat a la millora de les AAE.

Per a això, s’ha desenvolupat una metodologia de recerca per a analitzar les febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats de cada àrea empresarial, amb l’objectiu de definir i prioritzar les inversions necessàries en matèria de rehabilitació, modernització i dinamització dels polígons industrials de la província de València.

  Plaça del Poble 1, Silla, 46460
  Apartat de correus 399
  96 120 01 16
  96 121 22 23