Hui l’alcalde de Silla Vicente Zaragozá juntament amb els tècnics municipals i la Directora General de l’Aigua Sabina Goretti Galindo Benito han visitat les obres del nou col·lector interceptor de l’Avinguda de Espioca, a Silla.
Aquesta intervenció dirigida a reduir el risc d’inundacions en la localitat és a càrrec de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i compta amb un pressupost de 1,8 milions d’euros.
Recull l’aigua d’Alcàsser i Picassent
Aquesta quantitat se suma als prop de 16 milions que diferents administracions públiques han destinat per a evacuar les pluvials i solucionar els problemes històrics que sofreix el municipi i que es deuen principalment a l’orografia del terreny i al fet que recull les aigües d’altres localitats veïnes com Alcàsser i Picassent.
L’actuació, que s’escomet en aquests moments contempla la instal·lació d’un col·lector interceptor en l’avinguda Espioca i, des d’allí, una xarxa de canonades, amb el suficient diàmetre per a conduir prop d’un 35% del volum de les aigües pluvials procedents d’Alcàsser i Picassent, fins a les basses de laminació de l’avinguda d’Alacant, situades en el nord-est del municipi dins del Parc Natural, restant cabal a la qual entra en el cas urbà per la Rambla de la Independència provocant danys en propietats.
Visita al Filtre Verd
A més, Sabina Goretti, ha volgut aprofitar la seua visita a Silla per a conèixer de primera mà el Filtre Verd, una xarxa de canals sembrats amb plantes que depuren les aigües residuals perquè arriben netes a l’Albufera, al voltant del qual s’ha creat una ruta verda on la ciudadania pot gaudir del paratge natural i fer esport.
Gràcies al filtre verd, es garanteix que l’aigua no estigui contaminada i es mantingui l’ecosistema propi de la marjal, incrementant la presència de macroinvertebrats i contribuint decisivament a la conservació de la flora i fauna d’aquesta reserva natural.
Durant la visita, l’alcalde de Silla Vicente Zaragozá ha pogut explicar-li a la Directora General de l’Aigua el funcionament del filtre així com el positiu impacte mediambiental que aquest ha tingut sobre la marjal de Silla i el seu ecosistema, sense oblidar que s’ha aconseguit reduir l’impacte de les innundaciones en època de pluges torrencials.